Autisme praktisch

Of het nu om een dag structuur en sociale vaardigheden thuis en op school gaat, of om jobcoaching, collegiaal contact of de Participatiewet: op het werk, op school en thuis heb je als mens met autisme het meest aan een praktische aanpak. Als mens náást een mens-met-autisme trouwens ook: als collega, leerkracht, ouder of werkgever. Het is heerlijk als er iemand met je meedenkt en helpt met praktische oplossingen voor die heel gewone dagelijkse situaties.

ASS-begeleiding alledaagse situaties en jobcoaching

Autisme Praktisch biedt hulp bij praktische, alledaagse dingen, zowel thuis als op het werk. Juist in deze situaties is structuur en regelmaat belangrijk. Net als inzichten in sociale interactie, omgaan met financiën, wat is normaal en wat niet, of hoe maak ik goed contact met andere mensen.

Wanneer je autisme hebt denk je vaak in uitersten (zwart/wit-denken). Samen gaan we op zoek naar het grijze gebied en leer je hoe je op een andere manier naar situaties kunt kijken en/of mee om kan gaan. Dat brengt ook vaak een positieve(re) kijk op de wereld, en dat is een heerlijke bonus!

Op het werk en in 1-op-1-gesprekken analyseer ik samen met jou het werkproces, randvoorwaarden, sociale interactie en structuur. Je leert hoe je zaken die jou belemmeren anders kunt benaderen en aanpakken – of ter sprake brengt zodat er iets kan veranderen. Ik ga uit van jouw talenten en mogelijkheden. Zo ontwikkel je motivatie en werkplezier en kun je optimaal functioneren.

Autisme Praktisch werkt met een maatwerkcombinatie van Geef me de 5, Feuerstein Methode, Mediërend Leren®, IkLeerAnders (voor beelddenkers), MatriXmethode, Brain Blocks, Teken je gesprek en Executieve Functies. Ik vertel je graag meer over deze methodes. Neem contact op voor een afspraak om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

Financiering Autisme Praktisch
Financiering van Autisme Praktisch kan op verschillende manieren worden worden voldaan:

  • ZIN (Zorg in natura). Als ZZP’er ben ik aangesloten bij Stichting Klimkoord, welke contacten heeft met de gemeente Westland, Den Haag en Delft. Heeft u een ZIN indicatie via de gemeente dan kunt u via Stichting Klimkoord gebruik maken van mijn diensten.
  • PGB (persoonsgebonden budget). Ook een PGB kan via de gemeente zijn afgegeven, of u heeft een indicatie via de WLZ (Wet Langdurige Zorg).

Loopt u vast en wilt u meer informatie over de hierboven genoemde mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op.

Analyse en advies, en begeleiding op de werkvloer

Medewerkers met autisme hebben in veel gevallen bijzondere talenten. Motivatie en werkplezier helpen die talenten enthousiast in te zetten voor het bedrijf. Maar soms zijn er ook belemmeringen: de communicatie loopt niet soepel en is er onbegrip. Autisme Praktisch helpt met gedegen analyse van de werkomgeving in al haar facetten. Ik geef advies met een praktische blik en jarenlange ervaring.

Door jobcoaching en begeleiding op de werkvloer worden belemmeringen positief, praktisch en succesvol aangepakt. Ook verzorg ik workshops en trainingen voor collega’s en werkbegeleiders. Want: een succesvolle match tussen werkbegeleider en/of collega en een persoon met autisme begint met begrip en inzicht. Het doel is om voor iedereen een prettige werkomgeving te creëren.

De workshops en trainingen van Autisme Praktisch helpen de collega’s en werkbegeleiders:

Neem vandaag nog contact met me op over de mogelijkheden en de prijzen.

Autisme Praktisch werkt met een maatwerkcombinatie van “Geef me de 5”, Feuerstein Methode, Mediërend Leren®, IkLeerAnders (voor beelddenkers), MatriXmethode, Brain Blocks, Teken je Gesprek, Executieve functies. Ik vertel je graag meer over deze methodes. Neem contact op voor een afspraak om te zien welke combinatie het beste bij jouw werknemers past.

Financiering Autisme Praktisch

Neem contact op voor een offerte.

Autisme Praktisch devider

“Hélène is onze reddende engel”

Marieke

“Hélène’s praktische werkwijze kan écht in de praktijk worden toegepast”

Desiree

“Creatief denken wordt gevoed”

Maud

“Hélène is een toegevoegde waarde in het vak!”

Mirelle, Coach

“De worskhop EF is een mooie tool als gespreksonderdeel”

Wim, Jobcoach

“Zonder de hulp van Hélène had ik niet op mezelf kunnen wonen”

Lana